Hoppa till sidans innehåll

Castorama 2016

28 SEP 2016 17:40
The return of Castorama
  • Uppdaterad: 28 SEP 2016 17:48

Fler bilder hittar ni här!

Resultat hittar ni här!

The return of Castorama

2004 startade undertecknad en träningsgrupp inom Bollnäs FIK med ungdomar som mest sysslade med hopp och kast. Ganska fort upptäckte jag att vissa föräldrar tyckte att deras ungdomar borde hoppa längre och kasta längre och ropade detta under tävlingar. Då föddes tanken att även föräldrarna skulle tävla. Jag ”tvingade ” dem att vara med i Castorama. Och efter ha kämpat med bl.a. 7-kg-släggan blev det tyst på de föräldar som tyckt att deras barn skulle kasta längre.

Men så en vacker dag slutade ungdomarna. De gick tog studenten och försvann. Fredrik Andersson,Elisabeth Bäckman,Saga Thornberg,Jenny Öhman, Sandra Engberg,Emelie Henningsson, Mimmi Norgren, jag listan kunde göras mycket längreän så. Så försvann Castorama från Bollnäs FIK. För gott trodde vi. MEN en ny grupp uppstod förra hösten och i söndags var det dags igen! 13 Bollnäs FIK-are var samlade + två från Iggesund. Och från det gamla gardet såg vi Dennis Martinsson och Joel Jansson. Nya ungdomar, nya förskräckta föräldrar. Men samma upplägg, glada skratt,glada tillrop, vackra tävlande. Och naturligtvis vackert väder.

I tävlingen såg vi en elegant serie av Julia Jonsson. Denna tämligen färska friidrottstjej visade nu att hon behärskar friidrottens alla kastgrenar genom att vinna på fina 1972 poäng! Drygt hundra poäng före Lina Arousell från Iggesund. God trea Linnea Hammargren på 1468 poäng och hela 26.81 med damsläggan.

I herrtävlingen vann Joel Jansson en överlägsen seger på 1931 poäng. Vår EM-deltagare fick hela 46.88 i spjut, blott en dryg meter från perset och detta  i motvind som det alltid är på Sävstaås. Vår nestor Lars Hammargren gladde med 1198 poäng . I specialgrenen slägga nådde han 26.79m och i en extrainsatt resultattävling persade han med veteranredskapet 6kg med hela 32.71. På tredje plats hittade vi nykomlingen Mats Edvindsson på goda 880 poäng.

Kanske mest glädjande var att se vår gamle storkastare Dennis Martinsson åter i ringen. Dennis, som har ett USM-brons i kula i bagaget för längesen drog ju bägge axlarna ur led i november-15 och efter tre timmars svåra smärtor lyckades akuten i Gävle dra honom rätt. Att Dennis någonsin mer skulle kunna tävla tvivlade vi alla på men i augusti började han stöta lite kula stående och nu blev det nästan 10 meter med sats. Resultatet spelade ingen roll, han besegrade rädslan av att tävla.

Nämnas kan också vår kommande storkastare Theodor Lundevall-Waltersson. Theo vann ju samtliga kastgrenar på Lilla OS förra helgen. Nu fick han prova på seniorredskapen och kulan och släggan är tunga för oss andra och extra tunga för en trettonåring. Ändå gjorde Theo fantastiska 28.55 med herrspjutet och i extratävlingen nådde han 35.63 med damspjutet som han skall tävla med nästa år. Det för in honom på femtonde plats i Sverige-statistiken för 14-åringar och Theo är Sveriges näst bäste 13-åring i spjut!

Alla deltagare gjorde en kämpainsats och alla hade som mål att fullfölja då det finns en lagtävling med i spelet. Man skall vara 12 fullföljande deltagare för att räknas in den landsomfattande tävlingen och nu är vi med! Vi vinner nog inte men vi är med!

Och nästa år kommer alla glada tillbaka för att med glada skratt försöka kasta redskapen så långt som möjligt.

Gammcoach B         842 poäng

Skribent: Sören Henningsson
Epost: Adressen Gömd
  SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan
___________________________
Om du har synpunkter på hemsidans innehåll maila till:
This is a mailto link
 
Ansvarig utgivare:
Oskar Myrberg
wwwwwww
wwwwwww
wwwwww
www

Postadress:
Bollnäs FIK - Friidrott
Frelugavägen 4
82130 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 0278611818
E-post: This is a mailto link

Se all info