Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU


Nyhet från Egna nyheter

Bordtennisföreningarna samverkar på nya sätt i återstarten

(2022-04-29 15:15)
IK Kometen i Bollnäs har haft det tufft, det har varit svårt att hitta personer till styrelsen och ledare till barn- och ungdomsverksamheten. När det nu är ”vinna eller försvinna” kliver två andra föreningar fram för att stötta i återstarten.
 
Nyhet från Egna nyheter

Vi söker verksamhetschef för Idrott & samhälle

(2022-04-11 16:08)
Vill du vara med och utveckla människor och idrottsföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är viktigt? Ser du samverkan som en möjlighet att nå målen? Är du en van chef och ledare? Då kan det här vara något för dig!
 
Nyhet från Egna nyheter

Första årsstämman som RF-SISU Gävleborg

(2022-04-07 11:38)
RF-SISU Gävleborg genomförde årsstämma 6 april. Under mötet, som var digitalt, blickade vi tillbaka på två lite annorlunda verksamhetsår, präglade av pandemin. Thomas Nylund omvaldes som ordförande, men på några av styrelseposterna ser vi nya namn.
 
Nyhet från Egna nyheter

Stor oro för tonåringarna efter två år med corona

(2022-03-23 18:04)
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Med Knattefesten och spelformen "pond-hockey" skapar Strömsbro IF en idrottsmiljö där barn deltar efter egen förmåga, där alla får spela mycket ishockey och där inte bara de mest givna poänggörarna får känna målglädjen.
 
Nyhet från Egna nyheter

"Ta den för laget" - nationella vaccinationsveckan

(2022-03-14 11:11)
Under den nationella "Vaccinationsveckan" görs insatser för att få så många som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Se till att du och din förening också "Tar den för laget"! och hjälp till att sprida budskapet.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är de nya riktlinjerna för barn- och ungdomsidrott.
 
Kampsport kan vara ett bra val för den som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Gävle Judo Club bestämde sig för att utveckla det spåret och utbilda alla sina gruppledare för att starta en NPF-grupp där alla ska kunna växa av sin träning.
 
Nyhet från Egna nyheter

CK Granit vill sprida curlingen till fler

(2022-02-28 16:29)
När styrelsen i CK Granit samlas för att prata föreningsutveckling finns alltid idéer att ta tag i. Ett led i att nå fler är att ordna prova-på-verksamhet för personer med funktionsnedsättning och andra som vill testa att ta "stickan" till hjälp.
 
Nu behöver vi kraftsamla tillsammans. De kommande åren är mycket viktiga i arbetet för idrottsföreningarnas överlevnad och en jämlik folkhälsa. Vår ordförande och distriktsidrottschef lyfter två viktiga frågor på debattplats.
 
RF-SISU Gävleborg startar nu pilotprojektet De Unga – Framtidens Förening, för att undersöka hur ett ansträngt föreningsliv i en stadsdel med särskilda utmaningar kan få en nytändning genom att sätta ungdomarnas röster i fokus.
 
Nyhet från Egna nyheter

Enkät "Två år med corona" - viktigt att er förening svarar

(2022-01-30 09:49)
Hur har er förening påverkats av pandemin? Riksidrottsförbundet har skickat enkäten "Två år med Corona" till er förening. Vi hoppas att ni vill bidra med er förenings perspektiv. Enkäten har fasta svarsalternativ och tar ca 10 minuter att fylla i.
 
Nyhet från Egna nyheter

Råd för årsstämma i pandemitider

(2022-01-26 16:24)
Är det dags att planera föreningens årsmöte? Men hur ska man tänka när pandemin på nytt försvårar möjligheterna att genomföra ett traditionellt fysiskt möte? Här finns råd och tips att hämta för den som vill ha lite vägledning.
 
Nyhet från Egna nyheter

Maxgräns på 500 åskådare inomhus

(2022-01-10 14:17)
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Nyhet från Egna nyheter

Är du den vi söker för framtidens förening i Sätra?

(2022-01-03 10:46)
Nu startar vi ett projekt i Sätra i Gävle, där vi vill skapa framtidens förening. Tillsammans med andra aktörer vill vi inkludera barn, unga och vuxna på nya sätt. Nu söker vi dig som kan engagera barn och unga och gillar att skapa kontakter.
 
12
  
________________
Om du har synpunkter på hemsidans innehåll maila till:
 
Ansvarig utgivare:
Tobias Norell
__________________
wwwwww
K
wwwwwww
wwwwww
www

Postadress:
Bollnäs FIK - Friidrott
Frelugavägen 4
82130 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 0706378351
E-post: bollnasfriidrott@out...

Se all info